שאלה - הסיבות האפשריות לשק הריון ריק

השאלה:
עברתי הפלה בשבוע ה-9 של ההריון בשל שק הריון ריק. יומיים לאחר הפעולה קיבלתי זיהום המלווה בכאבים עזים, ואני מטופלת באנטיביוטיקה, אופלודקס ומטרוג'יל. האם דלקת זו יכולה לפגוע בנסיונות הבאים להרות או בפריון?

ההריון נקלט לאחר 7 חודשי ניסיון להיכנס להריון ובסיוע כדורי איקאקלומין. האם שק הריון ריק יכול להיות תוצאה של השימוש בכדורים אלה, או של בעיה בזרע?

האם אפשר לבדוק שהזרע אינו מקור הבעיה? נעשתה בדיקת זרע, בה ערך התאים התקינים היה נמוך-3%, ושאר הערכים, ריכוז ונפח, היו טובים. האם למרות שנקלט הריון, יכול להיות שהזרע יצר הריון ללא תוכן?


תשובה:


דלקת לאחר הפסקת הריון אינה אמורה לגרום קשיים בפוריות בהמשך היא מטופלת באופן מיידי ובצורה הנכונה. הכדורים שנטלת כדי להיכנס להריון אינם הגורם לשק הריון ריק. שליש מההריונות בשבועות הראשונים נגמרים בהפלה טבעית ללא קשר לאופן שבו ההריון מושג.

לא ציינת מה היתה הסיבה לטיפולי הפוריות, אם היא היתה רק איכות הזרע או גם בעיה אצלך. בדרך כלל, מקרים כמו שאת מתארת אינם קשורים לאיכות הזרע אלא להפריה עצמה של הביצית והזרע ביחד. לאחר שתחלוף הדלקת ותקבלי שוב מחזור, תוכלי לשוב לנסות להיכנס להריון.

בהצלחה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!