שאלה - פעילות יתר של בלוטת התריס והתקפי חרדה

השאלה:
קיבלתי המלצה לערוך בדיקה של בלוטת המגן / תריס. אני בחורה נמוכה- 1.58 , רזה - 42 ק"ג, רגישה ללקטוז. בחודש האחרון סובלת מבחילות לאורך כל היום, עייפות ותשישות, כאבי שרירים, נדודי שינה וקשיי ריכוז (לא בהריון). בשנים האחרונות הופיעו אצלי כמה התקפי חרדה. באחרונים שבהם הצלחתי לשלוט פחות או יותר, אך אינני יודעת מה מקורם. לפני חודש הרגשתי שהבלוטות בצידי הגרון נפוחות. רק כשנגעתי בהן הן כאבו, אך לא היה קושי בבליעה, כך שהתעלמתי מזה.
השבוע מישהי שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית טענה שיש לי רגישות ליוד ולפניצילינים מסויימים. כמו כן אמרה שיש לי חוסר ב - B12. אמרתי לה שבבדיקות הדם זה היה בסדר והיא טענה שיש בדיקה נוספת לספיגה של ה- B12. מהי הבדיקה הזאת? גם ממנה התעלמתי והמשכתי כרגיל. בעת שיטוטי באתר שלכם שמתי לב שליוד ולחרדה יש קשר גם לבלוטת המגן/תריס. אני מאד מודאגת ממצבי כיוון שאיכות חיי ירודה מאד. אשמח לשמוע אילו בדיקות עליי לבצע כדי להיות בטוחה שהכל בסדר.




תשובה:

ליוד יש קשר לבלוטת התריס, משום שההורמונים של בלוטת התריס (T3 ו- T4) מכילים יוד.
תפקידם של הורמוני התירואיד בחילוף החומרים בגוף, ולכן הם משפיעים על כל מערכות הגוף.
פעילות יתר של הבלוטה (היפרתירואידיזם) גורמת להפעלת יתר של מערכת העצבים הסימפתטית, ולכן עשויה לגרום להתקפי חרדה.

משקל נמוך עשוי גם הוא להתאים לתמונה, אך בעיקר אם ירדת במשקל לאחרונה או שהתחלת לסבול משלשולים, ופחות אם זה משקלך מזה זמן רב.
הסימפטומים שאת מתארת בהחלט יכולים להתאים לפעילות יתר של הבלוטה, ולכן מומלץ לבדוק רמת TSH.

באשר ל- B12 : אין שום סיבה לערוך בדיקות נוספות אם רמת B12 בדם תקינה. הבדיקות להערכת ספיגה מבוצעות לאחר שהתגלה מחסור ב- B12, כדי לברר מהי הסיבה.

הרפואה האלטרנטיבית והרפואה הקונבנציונלית פועלות בדרכים שונות, ולכן קשה לי להתייחס לאבחנות שניתנו על ידי רופאה אלטרנטיבית, משום שאינני בקיאה מספיק בשיטת הרפואה הזאת.






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ