שאלה - טיפול באלטרוקסין באישה בהריון

השאלה:
אני בהריון בשבוע 10, מטופלת באלטרוקסין כשנה, 700 לשבוע. חשוב לציין שאני מאוזנת.

האם עדיין יש חשש לפיגור בעובר, או שיש סיכוי שהוא יצא עם בעיה בבלוטה שלו למרות שאני מאוזנת? באמת חשוב לי לדעת האם טיפול באלטרוקסין זה לכל החיים או שיש מקרים בהם הבלוטה מתאוששת?


תשובה:


בדרך כלל כאשר ערכי בלוטת התריס מאוזנים, אין חשש לבריאות העובר. כמובן שיש צורך במעקב הרופא המטפל במשך כל ההריון. התרופה מאוד בטוחה לשימוש במהלך ההריון ואינה פוגעת בעובר.

להלן תשובה לשאלה דומה באינפומד:

http://www.infomed.co.il/questions/q_121505_2.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!