שאלה - קונטרולוק ומוטיליום לטיפול בבחילות וצרבות

השאלה:
אני סובלת מכאבים חזקים בקיבה, מבחילות קשות ומצרבות. בדיקת גסטרוסקופיה לא העלתה בעיה מיוחדת. הגסטרואנטרולוג המליץ על מוטיליום, אך רופא המשפחה נתן לי קונטרולוק. קיבלתי קונטרולוק בעבר וזה עזר.

האם הטיפול נכון? כמו כן הנני נשאית של הפטיטיס C ללא טיפול ועם תפקודי כבד תקינים. האם קונטרולוק אינה מהווה סכנה עבורי?


תשובה:


הטיפולים שקיבלת בהחלט אמורים להקל עליך, ולמנוע את הסימפטומים שהזכרת (בחילות, צרבות וכו).

קונטרולוק שייכת למשפחת חוסמי משאבת הפרוטון המפחיתים את רמת החומציות בקיבה, ובכך מונעים צרבות ובחילות. מוטיליום מכילה דומפרידון, ונועדה גם היא למנוע בחילות וצרבות. תרופה זו אינה מומלצת לשימוש ארוך טווח. שתי התרופות אינן מהוות סכנה לכבד.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!