שאלה - הטיפולים להלוקס ולגוס בעצמות כף הרגל

השאלה:
ברצוני לשאול לגבי hallux valgus. יש לי כאבים בעצמות הבולטות. הבנתי שהטיפול הוא ניתוח.

האם אפשר לטפל בדרך אלטרנטיבית, כגון פיזיותרפיה או משהו אחר? שמעתי על אנשים שלאחר הניתוח, הכאב עדיין לא נעלם אצלם לגמרי.


תשובה:


אינני מכיר טיפול אלטרנטיבי שיכול "לסדר" צמיחה של עצם. ישנם אמצעי עזר שניתן להשתמש בהם על מנת להקל על הכאבים, במיוחד בהליכה עם נעליים ובעיקר נעלי עקב. אבל כמובן, כשמגיע מצב בו הכאבים ואי-הנוחות לא חולפים, הפתרון הוא כירורגי.

הניתוח הזה דווקא מצליח ברוב המקרים, אך הצלחה אין פירושה אפס כאבים, אלא הפחתה ניכרת בכאבים וחזרה של איכות חיים המאפשרת עבודה, ספורט ובילוי של אדם ממוצע.

ההחלמה מהניתוח ארוכה וקשה, וישנם מכאובים בתהליך הזה, ולכן מומלץ לבצע את הניתוח בשתי כפות הרגליים במקביל ולא אחד אחרי השני.

אם עוד לא עשית זאת, אני ממליץ לך לפנות למומחה בכירורגיית כף הרגל להמשך בירור וטיפול.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!