//

שאלה - חיסון נגד הפטיטיס A לאישה שמתכננת הריון

השאלה:
אני ובעלי נוסעים בעוד חודש לתאילנד ולווייטנם לשלושה שבועות. אני רוצה מאוד להיכנס להריון עוד החודש, לפני שאנחנו נוסעים.

האם חיסון נגד דלקת כבד נגיפית A יכול לפגוע בעובר אם אני אצליח להיכנס להריון?

והאם, בהנחה שאצליח להיקלט החודש בעזרת השם, עלי להימנע מדברים מסויימים בטיול?


תשובה:


על פי המלצות משרד הבריאות, אכן מומלץ להתחסן כנגד הנגיף. החיסון נקרא HAVRIX והוא ניתן בשתי זריקות נפרדות ונותן הגנה למשך 10 שנים.

אין התוויית נגד לחיסון בהריון, אך בכל מקרה, יש לדווח על כוונתך לפני קבלת החיסון!

אם אכן תצליחי להיכנס להריון עוד החודש, עלייך להקפיד על היגיינת המזון ואיכות המים שתצרכי. כמו כן, יש להימנע מאכילת דגים לא מבושלים, וכמובן להימנע משתיית אלכוהול.

בהצלחה, וטיול מהנה!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!