עליה קלה בתפקודי הכבד אחרי הפסקת השימוש בגלולות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

תוצאות גבוהות של אנזימי הכבד: got : 46 בסולם (7-37). Gpt : 79 בסולם (0-40). ggt : 140 בסולם (7-49). מהו הברור הרפואי הנוסף שיש לעשות? אגב הבדיקות נעשו בעקבות הפסקת גלולות של לקיחת שנים רבות. אלו התוצאות של בדיקות פעם שלישית בהפרש של חודש, לאחר הפסקה בגלולות של חצי שנה. האם יש קשר?

תשובה:
בדיקות המעבדה שלך מעידות על עליה קלה בתפקודי הכבד. ראשית, כדאי לדעת אם יש בדיקות שבצעת מוקדם יותר, למשל, בזמן נטילת הגלולות למניעת הריון, כדי לבדוק אם כבר בעבר נראתה הפרעה בתפקודי הכבד, או שמדובר בממצא חדש. כמו כן, כדאי לדעת אם במשך החודש האחרון, בו חזרת על הבדיקות 3 פעמים, יש מגמת החמרה, מגמת שיפור, או שהערכים נשארים סטאטיים. להפרעה בתפקודי הכבד יש סיבות אפשריות רבות, ביניהן שימוש בתרופות (כולל גלולות למניעת הריון, אבל גם תרופות רבות נוספות, ביניהן גם תרופות אלטרנטיביות ותרופות שניתן לקנות ללא מרשם רופא), זיהומים ומחלת חום, הפטיטיס A