נפיחות לאחר ניתוח ברך
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 42. לפני 16 יום עברתי ארתרוסקופיה בברך והוסר קרע במניסקוס. נותחתי על ידי מנתח בכיר ובעל נסיון רב שאמר שלא צריך פיזיותרפיה אלא רק זמן. נכון להיום הנפיחות באזור הצלקות (2 כניסות) לא נעלמה, וגם איני יכולה לבצע כיפוף מלא של הברך. ישנו גודש שבולם את הכיפוף ומורגש גם בהליכה. מאחר שלא הופניתי לפיזיותרפיה, אינני יודעת מה לעשות או לא לעשות. האם עלי לנסות לכופף את הברך בהדרגה למרות הגודש? מתי הגודש אמור להיעלם? האם לשקול לחזור למנתח או להמשיך להמתין?

תשובה:
נפיחות באזור הצלקת היא טבעית וצפויה. היעדר היכולת לכופף באופן מלא את הברך המנותחת צפויה אף היא. נהוג בדרך כלל לבצע תרגילים פאסיביים בברך ולעבור בהדרגה לביצוע תרגילים אקטיביים. בכל מקרה, הייתי פונה למנתח שטיפל בך כדי לקבל הבהרות באשר לקצב ההחלמה הצפוי ולגבי תרגילים פיזיותרפיים. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד