סימני הריון לאחר נטילת גלולת היום שאחרי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כ- 3 שבועות לקחתי פוסטינור (תוך פחות מ 24 שעות). הופיע לי הווסת בערך במועד הנכון, אך היא לוותה בכאבים חזקים מאוד, דבר שאינו אופייני אצלי כלל. כמו כן היא נמשכה יומיים בלבד. בשבוע האחרון (שבועיים לאחר תחילת הווסת) אני סובלת מהרגשה כללית רעה, בחילות ותיאבון מוגבר מאוד, חולשה, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עייפות תמידית. רציתי לדעת האם יש קשר לנטילת הגלולה, האם אני בכל זאת בהריון או שמדובר בבעיה אחרת? אילו בדיקות עלי לעשות?

תשובה:
לדעתי הדרך הטובה ביותר להפיג את חששותייך ולענות בצורה המדויקת ביותר על שאלותייך היא לבצע בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם ל- BHCG (ההורמון שבעזרתו מאבחנים אם יש הריון או לא). בהתאם לתוצאות הבדיקות עלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך. הגלולה שאחרי היא למעשה סוג של פרוגסטרון. אם ברצונך לדעת פרטים נוספים על גלולת היום שאחרי אני מצרפת קישור לתשובה לשאלה בנושא זה: http://www.infomed.co.il/questions/q_100304_3.htm