דלג לתוכן

סימני הריון לאחר נטילת גלולת היום שאחרי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/09/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כ- 3 שבועות לקחתי פוסטינור (תוך פחות מ 24 שעות). הופיע לי הווסת בערך במועד הנכון, אך היא לוותה בכאבים חזקים מאוד, דבר שאינו אופייני אצלי כלל. כמו כן היא נמשכה יומיים בלבד. בשבוע האחרון (שבועיים לאחר תחילת הווסת) אני סובלת מהרגשה כללית רעה, בחילות ותיאבון מוגבר מאוד, חולשה, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עייפות תמידית. רציתי לדעת האם יש קשר לנטילת הגלולה, האם אני בכל זאת בהריון או שמדובר בבעיה אחרת? אילו בדיקות עלי לעשות?

תשובה:

לדעתי הדרך הטובה ביותר להפיג את חששותייך ולענות בצורה המדויקת ביותר על שאלותייך היא לבצע בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם ל- BHCG (ההורמון שבעזרתו מאבחנים אם יש הריון או לא). בהתאם לתוצאות הבדיקות עלייך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך. הגלולה שאחרי היא למעשה סוג של פרוגסטרון. אם ברצונך לדעת פרטים נוספים על גלולת היום שאחרי אני מצרפת קישור לתשובה לשאלה בנושא זה: http://www.infomed.co.il/questions/q_100304_3.htm
רופאים בתחום
פרופ' מיכאל סודרי
פרופ' מיכאל סודרי אורתופדיה
ד"ר מיכל לאופר
ד"ר מיכל לאופר רפואת שיניים
ד"ר אדריאן מרסלו דואק
ד"ר אדריאן מרסלו דואק פנימית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו