דלג לתוכן

מתי מומלץ טיפול בהורמון גדילה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/09/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בני בן ה-10 עבר בדיקת אחוזוני גדילה ונמצא באחוזון ה-3. שני ההורים גם כן באחוזון נמוך. לפי צילום כף יד, גיל עצמות גדול מהגיל הביולוגי, אך בטווח נורמה. אם התוצאות של הבדיקות ההורמונליות תקינות, איזה טיפול מומלץ? האם נכון לתת הורמון גדילה לאור הרקע המשפחתי, וגם מבחינת הביטחון העצמי?

תשובה:

אמנם בנך נמצא באחוזון נמוך, אך על פי תיאורך, מדובר בתורשה משפחתית. אם קצב הגדילה תקין, לא נראה שיש סיבה להתחיל בטיפול כלשהו. לרוב, אם הפרופיל ההורמונלי תקין, לא כדאי להתחיל בטיפול הורמונלי, שכן טיפול שכזה מיועד בעיקר למצבים בהם יש בסיס הורמונלי לשינויים בגדילה. בכל אופן, על מנת לגבש המלצה חד-משמעית, יש מקום לבדיקה מקיפה יותר, ועל כן אני ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג המתמחה בגדילה, ולהיוועץ עימו לגבי המשך המעקב והטיפול, אם יש בו צורך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' יואל אנגל
פרופ' יואל אנגל אורתופדיה
ד"ר אלינה סגל
ד"ר אלינה סגל רפואה אסתטית
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אהוד רייך עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו