דלג לתוכן

האם לנתח עקמת של 50 מעלות

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/09/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי עקמת והיום ביקרתי אצל רופא שמומחה בתחום. אינני זוכרת את המעלות של העקמת, אך אני זוכרת שהוא אמר שיש לי שתי עקמות - אחת ראשית שנוצרה לפני הרבה זמן והשניה נוצרה בהמשך במטרה לנסות לאזן את הגוף. הרופא המליץ על ניתוח מכיוון שיש סיכוי של 70 אחוז שהעקמת תמשיך לגדול. אני זוכרת שהרופא אמר משהו על 50 מעלות עקמת אך אני לא זוכרת אם מדובר בעקמת הראשונה או המשנית. אני חוששת לעשות ניתוח, האם יש דרך נוספת לפתור את הבעיה מבלי לעבור ניתוח?

תשובה:

לפי גילך (16.5) אני מניח שעברו לפחות שנתיים מאז קבלת מחזור ראשון וזה מעיד על כך שצמיחת הגב פסקה (את עדיין יכולה לגבוה ברגליים). מכיוון שכך המצב, טיפול במחוך אינו יעיל. במידה והמעלות של העקומה אכן 50 , אזי שהעקומה קרוב לוודאי תמשיך להתקדם במשך החיים, ולכן מקובל לבצע ניתוח לקיבוע העקומה. אין טיפול יעיל אחר. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.
רופאים בתחום
ד"ר ראובן קידר
ד"ר ראובן קידר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר תאי פריזם
ד"ר תאי פריזם אורתופדיה
ד"ר אלכסנדר לבדב
ד"ר אלכסנדר לבדב כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו