דלג לתוכן

האם לאסתמה יש השפעה על הגדילה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני חולה אסתמה, ואני נוסע על סקייטבורד. לדעתך גורמים אלה יכולים להשפיע על הגדילה? והאם הגובה 146 הוא גובה סביר לילד בן 12? מה הממוצע?

תשובה:

המחלה אסתמה לכשעצמה אינה משפיעה על הגדילה. בילדים הנוטלים סטרואידים כתוצאה מאסתמה עלולה, באופן נדיר יחסית, להיות פגיעה בגדילתם. העובדה שאתה נוסע על סקייטבורד אולי מסמנת שהאסתמה ממנה אתה סובל אינה קשה במיוחד. אם אינך נוטל סטרואידים (בכדורים או במשאף) אין השפעה על הגדילה. ( גם נסיעה על סקייטבורד אינה משפיעה על הצמיחה לגובה). לגבי גובהך - תוכל לבדוק בעקומת הגדילה ב- קישור המצורף: http://www.infomed.co.il/CalcDevlp.htm
רופאים בתחום
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית
ד"ר איאד גאדאללה- מרפאה לשיניים ורפואה אסתטית רפואת שיניים
ד"ר שולים שפיגל
ד"ר שולים שפיגל אונקולוגיה
ד"ר אנטוניו ריינה
ד"ר אנטוניו ריינה כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו