מה דעתך בטיפול ברסיטל לילדה בת 10 הסובלת מהפרעות אכילה (אנורקסיה). <br /
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/05/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מה דעתך בטיפול ברסיטל לילדה בת 10 הסובלת מהפרעות אכילה (אנורקסיה). ניתן להשתמש ברסיטל בילדים, אולם היא ניתנת בד"כ להפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) ודיכאון. הטיפול באנורקסיה בד"כ אינו תרופתי והתוצאות בטיפול תרופתי במטופלות אלה בסה"כ מאכזבות, אלא אם כן יש ברקע הפרעה אחרת - כמו דיכאון או OCD. עם זאת, ישנם מספר מחקרים אשר הדגימו ששיעור השמירה על משקל תקין גבוה במי שנוטלות תרופות מסוג SSRI כמו רסיטל, עובדה זו עשויה להצדיק שקילת מתן התרופה לילדות עם אנורקסיה שעלו במשקל לנורמה, על מנת להקטין את הסיכוי שתרדנה שוב במשקל.

תשובה:
מה דעתך בטיפול ברסיטל לילדה בת 10 הסובלת מהפרעות אכילה (אנורקסיה). ניתן להשתמש ברסיטל בילדים, אולם היא ניתנת בד"כ להפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) ודיכאון. הטיפול באנורקסיה בד"כ אינו תרופתי והתוצאות בטיפול תרופתי במטופלות אלה בסה"כ מאכזבות, אלא אם כן יש ברקע הפרעה אחרת - כמו דיכאון או OCD. עם זאת, ישנם מספר מחקרים אשר הדגימו ששיעור השמירה על משקל תקין גבוה במי שנוטלות תרופות מסוג SSRI כמו רסיטל, עובדה זו עשויה להצדיק שקילת מתן התרופה לילדות עם אנורקסיה שעלו במשקל לנורמה, על מנת להקטין את הסיכוי שתרדנה שוב במשקל. [05/10/2004]