מה עדיף - שתלים או שיניים תותבות?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 40+, אין לי שיניים קדמיות למטה ואני צריך לעקור עוד 2 שיניים. איזה טיפול מומלץ יותר - השתלת שיניים או שיניים תותבות? מה עדיף ולמה?

תשובה:
ככלל, כיום מעדיפים שתלים. הסיבה לכך היא שתותבות נשענות על שיניים סמוכות ומעמיסות עליהן עומס מוגבר, דבר שמקצר את חיי השיניים המאחזות. בנוסף, שתל הוא טיפול קבוע בעוד תותבת היא טיפול נשלף. כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו יש מקרים בהם ישנו חוסר עצם נרחב, ואז יש לשקול איזה טיפול יש להעדיף. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים