דלג לתוכן

הקאה לאחר טיפול בכדורי יוד רדיואקטיבי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 28.5 ולפני כחודש עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס במלואה. השבוע קיבלתי טיפול ביוד רדיואקטיבי אמבולטורי, אלא שכבר בערב היום הראשון של הבידוד היקאתי. ההקאה היתה בשעות הערב ולא מייד עם קבלת הגלולה, שאותה נטלתי באותו יום בשעות הבוקר. חשוב לי לדעת אם ההקאה הראשונה, שהתווספה לה אחת נוספת בבוקר שלמחרת, לא איפשרה את קליטת היוד בגוף. ובכלל, תוך כמה זמן אמור היוד הרדיואקטיבי להיקלט בגוף? האם סביר שיהיה עלי לעבור את הטיפול ביוד שוב בשל הקאה זו?

תשובה:

אחת מתופעות הלוואי הנדירות של לקיחת יוד רדיואקטיבי היא הקאות. ההמלצה היא לנסות ולהימנע מההקאות ב-24 השעות הראשונות לאחר בליעת היוד, למרות שרוב הקליטה נעשית בשעות הראשונות. איני יכולה להעריך האם תצטרכי לחזור על הטיפול. אמליץ לך להישאר במעקב, לראות איך הבלוטה מגיבה, ולהתייעץ עם האנדוקרינולוג המטפל שלך. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אשרף תמימי
ד"ר אשרף תמימי אורולוגיה
ד"ר אורי רוביו
ד"ר אורי רוביו המטולוגיה
פרופ' שגיא חיימוביץ
פרופ' שגיא חיימוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו