דלג לתוכן

היום התחלתי בטיפול לחרדות ודיכאון בתרופה בשם רסיטל. אני לקחתי 10 מיליגרם. <br

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/10/2004
1 דקות קריאה

שאלה:

היום התחלתי בטיפול לחרדות ודיכאון בתרופה בשם רסיטל. אני לקחתי 10 מיליגרם. אני בחרדות ואי שקט גבוה יותר, האם זה בגלל השפעת הכדור או שזה מצב פסיכולוגי, כי אני שונאת כדורים ולחוצה מהרעיון להשתמש בהם. מה יכול להרגיע את המתח הגופני והנפשי העצום שאני עוברת ?

תשובה:

סביר להניח שהחרדה שחשת אינה קשורה לכדור, שכן לא עבר די זמן עד שהשפעתו בכלל תורגש. יש מקרים שיש עליה ברמת החרדה ואי השקט עם תחילת השימוש בנוגדי דיכאון מקבוצה של מעכבי ניצול חוזר של סרוטונין (SSRI), אך מדובר בתופעה קלה וחולפת. עצתי להמשיך עם הכדורים עד שיתחילו להשפיע - בין 3 ל 6 שבועות. מאידך, אם את חשה בחרדות קשות, כדאי לפנות לרופא שלך ולבקש כדור שיעזור עד שתורגש השפעת הרסיטל, כמו למשל קסנקס (Alprazolam) או קלונקס.
רופאים בתחום
ד"ר מרואן חדאד
ד"ר מרואן חדאד אורתופדיה
פרופ' יגאל וולמן
פרופ' יגאל וולמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אילן ארז
פרופ' אילן ארז כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו