דלג לתוכן

חיסון נגד אבעבועות רוח לאישה בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני אם לילדה בת שלוש שחלתה באבעבועות , אני עצמי לא חליתי ולכן הרופא אמר לי לרוץ להתחסן. כרגע גיליתי שאני בהריון בשבוע הרביעי (התחסנתי לפני כשבועיים). מה הסיכונים להריון כזה והאם כדאי בכלל להתחיל הריון כזה? אם כן, האם גם ליטול את החיסון השני?

תשובה:

ההמלצה היא לא להתחסן נגד אבעבועות רוח בזמן הריון , ואף להימנע מכניסה להריון במשך שלושה חודשים לאחר קבלת החיסון. כמובן שאם שומרים על ההריון יש להימנע מקבלת החיסון השני. הסיבה להמלצות אלו היא בעיקר בגלל חוסר הידיעה על השפעות החיסון השונות בנוגע להתפתחות העובר. לגבי ביצוע הפלה לאחר קבלת חיסון בהריון - הדעות חלוקות. אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל. אני מצרפת דף מידע מפורטל אינפומד על החיסון והשלכותיו. http://www.infomed.co.il/vacc1.asp?vID=3
רופאים בתחום
פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' רחל שטראוסברג נוירולוגיה
ד"ר מרינה קופצ'יק
ד"ר מרינה קופצ'יק פסיכיאטריה
ד"ר רון שינמן
ד"ר רון שינמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו