הדבקה במחלת הנשיקה מנגיף EBV
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בעלי סובל כבר 3 שבועות מ- EBV חיובי, הוא תשוש לחלוטין ורק בימים האחרונים החל להראות סימני התאוששות ותיאבון למזון ולחיים בכלל. האם בנוזל הזרע ניתן להעביר את הווירוס (הן במין רגיל והן באורלי) ?

תשובה:
בעלך סובל כנראה ממונונוקליאוזיס (מחלת הנשיקות) עקב נגיף ה- EBV. נגיף זה שכיח ביותר, וכנראה שעד סביבות גיל 30 למעלה מ- 80% מהאוכלוסייה כבר נדבקה בו, ולכן רוב הסיכויים שכבר נדבקת. נגיף ה- EBV שייך למשפחת נגיפי ההרפס, ועיקר התרבותו במערכת הנשימה העליונה ולכן הוא נמצא בעיקר ברוק. בשלב מסוים לאחר ההדבקה הוא מגיע לזרם הדם ומשם למוח העצמות ולבלוטות הלימפה, אבל הכמות שלו בהפרשות דרכי המין זניחות. בדם הוא מדבק תאים לבנים המכונים לימפוציטים מסוג B וגורם להם ל- "חיי נצח". מקצת האנשים הנדבקים בנגיף סובלים מתשישות ועייפות במשך מספר שבועות. נדבקים בדרך כלל מאדם שאינו סובל מתסמינים אך נושא את הנגיף ברוק. יש הממליצים שלא להתנשק עם אדם החולה במחלה חריפה (מחלת הנשיקות) עד שהמחלה החריפה חולפת, ואולם אין כל סכנה למעבר בסקס, לא רגיל ולא אורלי. ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני