דרכי ההדבקה באמבות ואמצעי הזהירות הדרושים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אחי בן ה-24 צפוי לחזור מהודו בשבוע הבא, ונראה שנדבק שם באמבות, לא ידוע איזה סוג. כשיחזור, אני אהיה בשבוע ה-18 להריוני. האם אני בסכנת הידבקות אם ימצא שיש לו אמבות? האם זה מסוכן לעובר? באיזה סוג של מגע עוברת המחלה?

תשובה:
אמבות הן טפילים. הן מתרבות במערכת העיכול של האדם וגורמות לשלשול. הדבקה תיתכן כאשר אמבה מגיעה מצואה של אדם אחד לפיו של אדם אחר, למשל אם לא מקפידים על שטיפת ידיים ונוגעים במזון. המחלה עצמה אינה מסוכנת לעובר, אך השלשול הרב יכול לגרום להתייבשות קשה, ולכן פעמים רבות יש צורך בטיפול בנוזלים. יש מספר תרופות המותרות לשימוש בהריון ומכחידות את האמבות, ולכן אם מופיע שלשול, עלייך לפנות לטיפול בהקדם, אך זיהום באמבות אינו מהווה סכנה להריונך. איחולי בריאות ומזל טוב ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד