מתי יש צורך בטיפול תרופתי להורדת רמות ליפידים?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/11/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ליפידים בדם שלי הוא: HDL 32 LDL 123 ,VLDL 29 , CHOLESTEROL 184 TRIGLYCERIDES 143 , GLUCOSE 103 . גילי 59, האם אני צריך להתחיל טיפול SIMOVIL ?

תשובה:
ההחלטה על תחילת טיפול מקבוצת הסטטינים (כמו סימוביל) מתבצעת על בסיס מספר גורמי הסיכון שיש לך לפתח מחלת לב איסכמית. בין גורמי הסיכון הללו ניתן למנות סוכרת, עישון, יתר לחץ דם וגיל. לשם כך עליך לפנות לרופא המשפחה שלך, שיוכל להעריך את מידת הסיכון שלך, ולהחליט אם יש מקום לטיפול תרופתי. במקרים רבים נהוג להתחיל בשינוי אורח חיים: דיאטה דלת שומן ופעילות גופנית. ע"פ תשובות הבדיקות שלך ה- HDL (הכולסטרול הטוב) שלך נמוך יחסית, ופעילות גופנית עשויה לסייע להעלאת רמתו בדם.