טיפול ב- APLA בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/11/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30. בהריון האחרון נתגלה בבדיקת דם LAC חיובי גבוה, ובעקבות כך טופלתי באספירין ובקלקסאן 40 מ"ג במשך כל ההריון ו-6 שבועות לאחר הלידה. האם בהריון הבא אצטרך לקבל קלקסאן? לאחר הלידה הראשונה עברתי 2 הפלות, ואז נכנסתי שוב להריון והרופא המליץ על מרפאה של הריון בסיכון גבוה. אני מאוד רוצה עוד הריון, אבל חוששת שמא אצטרך שוב את אותו טיפול כואב.

תשובה:
בתסמונת APLA ישנם כמה נוגדנים והנפוצים שבהם הם לופוס אנטיקואגולנט (LAC) ואנטי קרדיוליפין. נוגדנים אלה הם נוגדנים עצמיים המגיבים עם מולקולה שומנית בגופנו בשם פוספוליפיד שמרכיבה את קרום התא. רמה גבוהה של נוגדנים עצמיים אלה בדם מעלה את הסיכון לאירועי קרישיות יתר, ויכולה לגרום להפלות חוזרות. אם היה כבר סיבוך של קרישיות יתר בחולה ויש נוגדנים כאלה בדם, נהוג לטפל בהפארין ובאספירין אשר "מדללים" את הדם ומקטינים את הסיכון לאירועים נוספים. לכן סביר שתקבלי את הטיפול גם בהריונות הבאים. אני מציע לך להיפגש עם הרופא המטפל ולדון עמו על כך. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד