המלצות לשימוש נכון במסטיק ניקוטין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקח רבע מסטיק שמכיל ניקוטין כ-4 עד 6 פעמים ביום. מינון הניקוטין במסטיק הוא 2 מ"ג. אני משתמש בו כבר כ-8 שנים, וזה עוזר לי לא לעשן. אבקש לדעת אם נגרם לי נזק בעקבות כך.

תשובה:
ההמלצה הכללית לשימוש בתחליף הניקוטין היא ללעוס כ-20 מסטיקים של 2 מ"ג ביום, למשך מספר שבועות או אפילו חודשים, ואז להוריד את המינון בהדרגה, עד להפסקת הצריכה. יש הממליצים להחליף את מסטיק הניקוטין במסטיק רגיל במשך הזמן. על פי הנחיות האגודה למלחמה בסרטן בישראל לא מומלץ להשתמש במסטיק הניקוטין מעל ל-6 חודשים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד