עייפות, חולשה והתקרחות אצל אישה צעירה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחרונה חשתי עייפות וחולשה, וגיליתי קרחת מקומית וסימטרית בקוטר שני סנטימטרים. יש לי חוסר תיאבון, וזה כמה חודשים יש ירידה משמעותית במשקל. אני בת 29. רופא עור אמר שזה קשור למערכת החיסונית, שהקרקפת "מתקיפה" את השערות. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות, אולם כשהתקבלו התשובות, הוא לא הפנה אותי להמשך בירור. להלן תוצאות של ערכים נמוכים, גבוהים, וגבוליים שנמצאו בבדיקות שעברתי: ESR 50.0 B12 230 UREA B 15.0 PHOSPHORUS 2.5 HDL CHOLESTEROL 50.2 LDL CHOLESTEROL 59.1 HEMOGLOBIN 12.5 אודה לכם על חוות דעת ואם תייעצו לי למי לפנות להמשך בירור.

תשובה:
רמת ה- B12 אצלך גבולית, היא צריכה להיות מעל 250, ושקיעת הדם מוחשת. יש בהחלט מקום להמשך בירור, וחשוב לשם כך לדעת על היסטוריה משפחתית של מחלות, ולבצע בדיקות סקר כנדרש. יש לברר אם ישנם סימפטומים גופניים, כמו שינויים בהרגלי יציאות, בחילות, הזעות, חום ועוד, וחשוב שתעברי בדיקה גופנית. הנתונים שהבאת אינם מספיקים כדי לקבוע מהי הבעיה. אנא פני בעצמך לרופא המשפחה (כלומר אל תחכי שהוא יזמן אותך) ובקשי להבין איך עלייך להתקדם בבירור. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד