דלג לתוכן

האם אפשר להידבק בחיידק הליקובקטר פילורי?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/11/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מטפלת טיפול פסיכולוגי במשפחה שחולה באופן אקטיבי בהליקובקטר פילורי. האם וכיצד אוכל להידבק מהם? האם אתם ממליצים להפסיק את הקשר עימם? (אני בהריון)

תשובה:

אין לך שום סיכון להידבק מהם בטיפול פסיכולוגי. גם אם היית נדבקת, אין שום סיכון לך או לעובר מעצם העובדה שאת בהריון. כמובן שאין כל המלצה להפסיק לטפל בהם. האם ייתכן והחרדה שלך נובעת מהשלכה של החרדה שלהם עלייך מהחיידק? אם כן, אין להם מה לחשוש, כיוון שמדובר בחיידק שלכל היותר גורם למחלה פפטית (אי נוחות בדרכי העיכול) או לכיב (אולקוס) וניתן להכחידו בקלות באנטיביוטיקה מתאימה. בברכה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ומחלות זיהומיות
רופאים בתחום
פרופ' דוד ורון
פרופ' דוד ורון המטולוגיה
פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' רחל שטראוסברג נוירולוגיה
ד"ר בוריס פרידמן
ד"ר בוריס פרידמן אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו