נטילת ברזל וחומצה פולית בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-11. עד כה נטלתי מדי ערב אלספה בתוספת של חומצה פולית. אחות במרפאת נשים אמרה לי ששמן דגים משפר את ההתפתחות הקוגניטיבית של העובר, אולם שמעתי מדיאטנית שלאדם בריא אין צורך לקחת אלספה, ושלפעמים זה אף יכול להזיק. האם עדיף לי ליטול חומצה פולית בלבד? בהמשך אצטרך ליטול גם ברזל. נאמר לי שכיום יש כדורים המכילים ברזל וחומצה פולית יחד. האם מומלץ ליטול אותם בכדור אחד, או שמא עדיף ליטול כל אחד מהם בכדור נפרד?

תשובה:
הדיאטנית צדקה כשאמרה שבן אדם בריא שאוכל נכון לא צריך לקחת תוספי מזון. אם אינך לוקחת את התוספים בכמויות מופרזות, זה לא יפגע בך או בעובר. ההמלצה היא לקחת חומצה פולית בלבד. כאשר תתחילי לקחת את הברזל, תוכלי לקחת אותו בכדור אחד שמשולב עם חומצה פולית. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד