דלג לתוכן

הטיפולים בפריצת דיסק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 19. עשיתי בדיקת CT של המותן בעקבות כאבי גב תחתון ואלו התשובות: הדגמה תקינה של גופי החוליות, המפרקים הפאצטליים והקשתות האחוריות. התעלה הספינלית הגרמית בקוטר תקין. L2-L3 בלט דיסקי נושק לשק התקלי L3-L4 בלט דיסקי נושק לשק התקלי L4-L5 בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ קל על השק התקלי L5-S1 בקע דיסקי אחורי, גורם ללחץ על השק התקלי ועל העצב ההיקפי דו-צדדי. מה הטיפול המומלץ? כמה זה חמור והאם אפשר לתקן את זה? האם זה אמור לפגוע לי בפרופיל לצבא? לאחרונה פחתו הכאבים בצורה משמעותית.

תשובה:

ההחלטה באיזה טיפול כדאי לבחור לבעיות בעמוד השדרה אינה מבוססת רק על צילומים כאלה או אחרים. יש להתחשב במצבך הכללי, באופי הבעיות שאתה חש, בקיום חולשה או הפרעות תחושה, תפקוד סוגרים ועוד. ככלל, פריצות דיסק אינן מטופלות באופן ניתוחי אלא במקרים מיוחדים. אם מושג שיפור על ידי טיפול הכולל פיזיותרפיה, משככי כאבים ונוגדי דלקת, ההמלצה היא בדרך כלל להמשיך את הטיפול הזה. אין לי מידע על מידת השפעת הבעיה על הפרופיל הצבאי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
ד"ר אבי ברי
ד"ר אבי ברי אורולוגיה
ד"ר אירית יעקבי
ד"ר אירית יעקבי רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו