דלג לתוכן

נטילת מינון גבוה של חומצה פולית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 22 ונמצאת בתחילת הריון. לפני ההריון ועד עכשיו קיבלתי אומגה 3 "אלספה 9 חודשים" שמכילה גם חומצה פולית 400 מק"ג, וגם כמוסות של ברזל המכילות 400 מק"ג של חומצה פולית. האם עודף של חומצה פולית לא יכול לגרום נזק לעובר? איך אפשר לבדוק את זה?

תשובה:

נטילת כל חומר בכמות עודפת יכולה לגרום נזקים. המינון שנטלת אומנם מעט גבוה מהמומלץ, אך אין חשש לנזק כיוון שעדיין מדובר במינון סביר. כמות עודפת של חומצה פולית יכולה לגרום למיסוך (הסתרה) של חסר בוויטמין B12 אך חסר ב- B12 הוא מצב נדיר יחסית בנשים בגיל הפוריות, ונפוץ יותר בקשישים. הדרך לבדוק את רמת החומצה הפולית שלך היא לבצע בדיקת דם. שיהיה הריון בריא וקל, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יפעת סנדלר
ד"ר יפעת סנדלר רפואת כאב
ד"ר דוד אדיבי
ד"ר דוד אדיבי אורתופדיה
ד"ר דוד בן ניסן
ד"ר דוד בן ניסן עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו