הטיפול באגודל פגוע אצל בחור המשחק כדורסל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 26, משחק כדורסל הרבה עם החבר'ה בשכונה, לא יותר מזה. לפני כשנה נפגעתי באגודל ימין והיא קצת יצאה מהמקום. עשיתי צילום והלכתי לרופא אורתופד והוא אמר שאפשר לעשות ניתוח אבל לדעתו זה לא יעזור, ואין מה לעשות. האגודל עדיין לא לחלוטין במקום, ואחרי כחצי שנה הכאב נעלם סופית. הכאב היה ממש בקודקוד של העצם הבולטת במפרק הראשי של האגודל. לפני כמה חודשים קיבלתי מכה לא חזקה באזור והכאב התפרץ מחדש, ואז זה חוזר במעגל. מדי כמה זמן מקבל שם מכה וזה כואב ביותר במשך כמה ימים, והמקום נשאר רגיש לזמן ממושך. חיפשתי תמיכה לאזור או מגן מסוג כלשהו, והדבר היחידי שמצאתי בסופרפארם היה מעין כפפה שמגינה על המקום עם פס פנימי של חברת "אוריאל". הבעייה שעם חצי הכפפה הזו אי אפשר לשחק כדורסל, כי היא מפריעה למגע עם הכדור ברוב שטח כף היד. השאלה, האם יש פתרון אחר שמיועד לכדורסלנים?

תשובה:
מאחר ונראה לי שהכיוון הוא לא להתערב במצב האצבע בטיפול כגון ניתוח, אני מסכים שהכיוון הוא לחפש תמיכה לאזור הכאוב בזמן המשחק. תמיכה כזאת ניתן להשיג על ידי טייפינג = הדבקה הניתנת להנחה לפני המשחק והסרה לאחריו. אפשר לקבל הדרכה לעניין במכון פיזיותרפיה, וכך להניח את החבישה בזמן המשחק ולקבל יציבות, ולהסירה לאחריו. דוגמה לחבישה כזאת שתוכל לתת לך מענה טוב לדעתי. - http://www.nismat.org/traincor/spica.html