דלג לתוכן

לאחר שני צנתורים, אני במשך שנה וחצי לוקח כל יום תרופה Tevapirin יחד עם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/01/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר שני צנתורים, אני במשך שנה וחצי לוקח כל יום תרופה Tevapirin יחד עם כל התרופות של הורדת לחץ דם וכו'. בזמן האחרון הנני מרגיש צרבות בקיבה והתחילו דימומים במעי הגס. האם התופעות האלו קשורות ל - Tevapirin שידועה כחומצה המגרה את הקיבה והמעי ? האם אפשר לעשות משהו ? מי יכול לעזור- קרדיולוג או גסטרולוג ? האם אני יכול להפסיק לקחת את התרופה הזו או להחליף אותה ? כי אם אני לא לוקח אותה, אני לא מרגיש צרבות וכאבים.

תשובה:

Tevapirin היא למעשה אספירין. מדובר בתרופה שפוגעת ברירית הקיבה ועשויה לגרום לבחילות, הקאות, קושי בבליעה ובעיכול, כאבים ברום הבטן, צרבות , שחיקה של רירית הקיבה, ולכיבי קיבה ותריסריון. כיבים הם דבר מסוכן שעשוי להתנקב או לדמם באופן חד ולהוות מצב חירום כירורגי. לכן עליך לפנות באופן מיידי לרופא הקרדיולוג שלך, או לרופא המשפחה, על מנת לקבל תרופה שתגן על הקיבה , דוגמת לוסק, ו/או להפסיק את האספירין. בכל מקרה, עד שאתה מבקר אצל הרופא, אני מציעה לא לקחת את התרופה כלל !
רופאים בתחום
ד"ר ענת רובינסון
ד"ר ענת רובינסון עיניים
ד"ר מחמוד מסארוה
ד"ר מחמוד מסארוה רפואת שיניים
ד"ר זאב פלדברין
ד"ר זאב פלדברין אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו