איך ניתן להגביר את התיאבון?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי ילד בן 4.5 שנים. לפני כחצי שנה גילינו בבדיקת דם שההמוגלובין שלו נמוך. הוא קיבל ברזל במשך חודשיים, ועדיין ההמוגלובין שלו נמוך, ואין לו תיאבון. מה ניתן לעשות כדי שיהיה לו תיאבון?

תשובה:
לא ציינת מה רמת ההמוגלובין שלו כעת. יתכן שהיא נמוכה מהנורמה אך עדיין לא נמוכה מספיק כדי להצריך התערבות. ציינת שהוא טופל בברזל, אז אני מסיקה מכך שהאנמיה שלו נגרמת מחסר ברזל, ואם כך, הגברת התאבון לא בהכרח תעזור. ידוע כי פטרוזיליה, שום, ג'ינג'ר ונענע יכולים להגביר את התיאבון. בנוסף, גם ויטמין B יכול לתרום להגברת התיאבון, אך לא הייתי ממליצה לתת אותו לבנך אם אינו זקוק לו. מובן שפעילות גופנית, למרות גילו הצעיר, תתרום אף היא לכך. חשוב לבצע בדיקות דם מקיפות לפני התחלת טיפול. אני מציעה לך לפנות לרופא הילדים ולקבל הערכה כוללת – בדיקות דם, הערכת משקל וגובה, ולבדוק אם הוא באמת זקוק לטיפול. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד