הסימנים של רעלת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בשבוע ה-33 להריון נמצא אצלי בבדיקת לחץ דם ערך של 140/80. יום למחרת בבוקר היו המספרים 130/75, הרופא המטפל אמר לי לאחר הבדיקה הראשונה שזהו לחץ דם לא גבוה, שמסתכלים על הערך הנמוך, ושהוא בסדר. למרות זאת אנשים אחרים, שאינם רופאים, הסבירו לי שזה לא נכון. לא נמצא חלבון בשתן (בבדיקה עם הכוסית והמקלון). אשמח לדעת מה זה אומר ואם עלי לשים לב ולמה?

תשובה:
התפתחות חדשה של יתר לחץ דם בהריון צריכה להדליק נורה אדומה מחשש להתפתחות רעלת הריון. רעלת הריון נמצאת כאשר לחץ הדם הוא מעל 140/90 באשה הרה בשבוע ה-20 או מאוחר יותר, בשתי בדיקות נפרדות; וכאשר יש הפרשת חלבון בשתן שלא היתה לפני ההריון ברמה של מעל 300 מ"ג ב-24 שעות. יתר לחץ דם ללא הופעת חלבונים בשתן אך בליווי כאבי ראש, טשטוש ראיה או ירידה בטסיות הדם עשוי גם הוא לרמז על רעלת הריון. יתר לחץ דם ללא חלבון בשתן או התסמינים שהוזכרו לעיל, מדאיג ומשמעותי פחות. בכל אופן, נראה שמצבך עדיין לא מתאים לקריטריונים אלה, ושלחץ הדם שלך גבולי, ללא חלבון בשתן, וכנראה גם שללא תסמינים נוספים. לכן הכי חשוב שתישארי רגועה ותהיי במעקב אחר לחץ הדם שלך. כמו כן, אם את מרגישה כאבי ראש חדשים, כדאי לפנות לרופא. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד