דלג לתוכן

נטילת סימביקורט בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/01/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-16, ונוטלת באופן יומיומי סימביקורט לטיפול באסתמה. בימים האחרונים ניסיתי לקחת רק ונטולין ולא סימביקורט בגלל שאני פוחדת להזיק לעובר, אך האסתמה שלי החמירה מאוד ואינני מסוגלת לנשום באופן סביר ללא הסימביקורט. האם להמשיך לקחת סימביקורט או שיש תחליף פחות מזיק לנטילה בזמן הריון?

תשובה:

סימביקורט באינהלציה אינו גורם למומים בעובר. השפעות טרטוגניות נצפו בעוברי חיות בשימוש בטבליות של התרופה, כך שאם את משתמשת במשאף - אין סיבה לדאגה. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר לאוניד ליפקין
ד"ר לאוניד ליפקין רפואה אסתטית
ד"ר ויקטור קוראקין
ד"ר ויקטור קוראקין כירורגיה
ד"ר קרן גבע
ד"ר קרן גבע ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו