מה התרופה היעילה ביותר למניעת התקפי חרדה מה התרופה היעילה ביותר למניעת ה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/01/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

מה התרופה היעילה ביותר למניעת התקפי חרדה מה התרופה היעילה ביותר למניעת התקפי חרדה (פאניקה) לשימוש בחיי היום יום ? תרופה שאפשר לקחת בבוקר ולהמשיך לתפקד?

תשובה:
תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים הן התרופות היעילות לטיפול בהתקפי בעת (פניקה). הבעיה בטיפול זה היא התמכרות ופיתוח סבילות, כלומר, עם הזמן יש צורך להעלות את מינון התרופה עוד ועוד. תרופות נוגדות חרדה ודיכאון מסוג SSRI's ודומיהן (כמו אפקסור או פרוזק) יעילות במניעה ואינן ממכרות. טיפולים לא תרופתיים כמו טיפול התנהגותי יעילים אף הם בהפרעה זו. בכל מקרה, רצוי להתייעץ בפסיכיאטר. [21/01/2001]