דלג לתוכן

מידע על החיסון נגד סרטן צוואר הרחם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בתי בת 11, ולפי המלצת רופאת המשפחה קניתי כבר אמפולה ראשונה לחיסון נגד סרטן הרחם. לפי מה שקראתי, החיסון טוב רק לארבע וחצי שנים. מכיוון שבתי בת 11, וקיימת אפשרות סבירה שתתחיל בקיום יחסים רק בעוד כ-8-6 שנים, למה לתת לה את החיסון כבר עכשיו? האם בעוד ארבע וחצי שנים אצטרך לתת לה שוב את החיסון? האם לחיסון יכולות להיות תופעות לוואי? האם יש בו סיכון נוסף כלשהו? אמנם קניתי כבר את האמפולה, אבל אני חוששת.

תשובה:

מומלץ ורצוי לקבל את החיסון לפני תחילת קיום יחסי מין. החיסון מקנה הגנה של 100% מפני זני הווירוסים הנפוצים שגורמים לסרטן צוואר הרחם לכל החיים. לא ידוע לי על הגבלת זמן לגבי תוקף החיסון. תופעות הלוואי שיכולות להתפתח הן תופעות מקומיות בעיקר, הכוללות נפיחות, כאבים, גרד ודימומים באזור ההזרקה, ולעיתים גם חום סיסטמי. חשוב לציין כי תופעות אלו מופיעות באחוזים בודדים בלבד באוכלוסיות הנשים שקיבלו את החיסון. תוכלי לקבל מידע נוסף על ידי חיפוש בפורטל אינפומד וגם דרך האתר הרשמי של החברה שמספקת את החיסון: http://hpv.co.il
רופאים בתחום
ד"ר רם איתן
ד"ר רם איתן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אלי מימון
פרופ' אלי מימון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
 מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia
מרכז להיפרתרמיה Hyper Thermia אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו