דלג לתוכן

CT לבדיקת איחוי של קרע בכבד

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני אקרובטית העוסקת במופעים באוויר. זו עבודתי. לפני כחודש נפלתי מגובה של כ-3 מטרים. במיון עשו לי בדיקת CT עם חומר ניגוד ששתיתי ושהזריקו לי, ובבדיקה נמצא שיש לי קרע קטן בכבד, ושיש נוזל מסביב. הקרע לא נראה בבדיקת אולטרסאונד. לא היה צריך לנתח, ולאחר שמונה ימי אישפוז להשגחה שוחררתי, אך נאמר לי שלא אוכל לחזור להתאמן עד שאבצע בדיקת CT חוזרת כדי לוודא שהכל בסדר, אך בדיקה זאת כרוכה בהרבה קרינה ובחומר ניגוד שעלול לפגוע בכליות. ברצוני לדעת תוך כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת CT חוזרת, וכמה זמן לוקח בערך לקרע כזה להתאחות. האם העובדה שהבעיה לא נראית באולטרסאונד אומרת שהוא באמת קטן, או שאי אפשר לדעת?

תשובה:

צר לי על פציעתך, אולם רצוי ואף הכרחי שלא תשובי להתאמן עד שפציעתך תחלים. בדיקת ה- CT אמנם כרוכה בקרינה, אבל הכרחי לעשות אותה כדי לעקוב אחר הקרע בכבד ולוודא שהוא התאחה ושהכל בסדר. שנית, לגבי חומר הניגוד, באנשים עם אי-ספיקת כליות רצוי להימנע משימוש בו, ובחולים בריאים נותנים הכנה טובה (הרבה נוזלים דרך הווריד ועוד תרופה אשר מגינה על הכליות), ולכן אם אין לך כעת בעיה בכליות, לא הייתי דואגת בקשר לכך. לגבי זמן ההחלמה של הקרע בכבד, קשה לי לענות על כך במדויק. הייתי מייעצת לך לעשות בדיקת CT חוזרת בעוד 3 שבועות עד חודש. הייתי מצפה שבזמן זה הקרע כבר יתאחה. עצם העובדה שלא ראו את הקרע בבדיקת ה-US אכן יכולה להעיד על כך שהקרע קטן. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נבו מרגלית
ד"ר נבו מרגלית נוירוכירורגיה
פרופ' מנחם (מני) אלקלעי
פרופ' מנחם (מני) אלקלעי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר איתן ראט
ד"ר איתן ראט עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו