האם ניתן לשלוט בזקפה על ידי שליטה בלחץ הדם?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

ידוע לי שהפין בנוי מרקמות, אשר בעת זקפה מתמלאות דם ומתרחבות. לכן, גברים חווים זקפות רבות "בלתי מתוכננות" הנובעות מלחץ הדם באזור זה. אם כך, האם ניתן לשלוט בהופעת הזקפה על ידי שליטה בלחץ הדם הכללי בגוף, או בוויסותו באזורים אחרים?

תשובה:
הזקפה היא תהליך התקשות איבר המין הזכרי, הפין, בעקבות גירוי מעורר כלשהו, כגון מראה, קול, מגע או ריח. הגירוי המעורר מביא לתגובה במערכת העצבים, ששולחת אותות המגבירים את זרימת הדם לפין. לא ניתן לשלוט בזקפה על ידי שליטה בלחץ הדם, מכיוון שהזקפה מקורה במערכת העצבים ובגירוי מעורר, אך חשוב שמערכת כלי הדם תהיה תקינה על מנת להגיע לזקפה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד