הטיפול בקרע בשריר התאומים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתאמן כבר די הרבה זמן לקראת הצבא ולאחרונה העליתי את העומסים. באימון האחרון הרגשתי כאב בחלק התחתון של הרגל. ההרגשה היא כמו לאחר מכה (לדוגמה בעיטה) ברגל. שאלתי היא, האם ניתן לדעת באופן ודאי כי זהו שבר מאמץ, ואם כן מה מומלץ לעשות?

תשובה:
שבר מאמץ מורגש ככאב מתגבר לאט בשליש מרוחק של השוקיים. הרגשת כאב חדה כמו של בעיטה מאחורה מתאימה יותר לקרע בשריר הגסטרוקנמיוס (התאומים). על מנת לברר את הכאב גש לאורתופד, שאם יש צורך ישלח אותך לבדיקות הדמיה כמו אולטרסאונד לשרירי השוק. עד אז - מנוחה יחסית כך שלא לעורר כאב יותר מרמה קלה. מסג' מקומי למקום הכאב ישפר ריפוי תקין. מתיחות עדינות למשל- http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xanklefr_art.htm