אלטרולט לטיפול בכאבי ראש עזים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אחי הקטן סובל מהתקפים קצרים של כאבי ראש עזים ופתאומיים פעם בכמה זמן. הוא עבר טיפול אצל נוירולוג ובדיקת CT, אבל הבדיקה לא גילתה דבר. עקב המשך הופעת כאבי הראש הוא פנה לרופא הצבאי שלו. הרופא רשם לו אלטרולט לשימוש פעם ביום לפני השינה. בדיקה קצרה באתר העלתה שהתרופה משמשת לסובלים מדיכאון ולסובלים מטיניטוס. האם אין ברירה אחרת אלא לתת לבחור צעיר בשיא כושרו תרופות נוגדות דיכאון?

תשובה:
בנוסף להיותה תרופה נוגדת דיכאון, משמשת התרופה אלטרולט (או בשמה הגנרי Amitriptyline) כטיפול מניעתי לכאבי ראש מיגרנוטיים. ככל הנראה הרופא שרשם לאחיך את התרופה התרשם שמדובר בהתקפי מיגרנה. כדאי לתת לתרופה הזדמנות, ולראות אם אכן תדירות ההתקפים יורדת. אם אין שיפור במצב, כדאי לפנות לרופא נוירולוג בשנית לנסות טיפול חלופי. תוכלי לקרוא על אפשרויות הטיפול בהתקפי מיגרנה בפורטל אינפומד בקישור: http://www.infomed.co.il/questions/q_092804_3.htm