אישה עם אבנים בכיס המרה והליקובקטר פילורי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בדרך כלל אני בריאה. בשלושת השבועות האחרונים חוויתי כאבים, עמומים ולא נעימים, בבטן התחתונה, ואז גם בעליונה ובאיזור הסרעפת, וכן תחושת בטן נפוחה. בבדיקת US נמצא כי כיס המרה מלא באבנים, ובבדיקת הדם נמצא ערך 4.49 להליקובקטר פילורי אנטיגן. מהו לדעתכם מקור הכאב? האם הטיפול האנטיביוטי האגרסיבי בחיידק אכן הכרחי? האם החיידק יכול לעבור מעצמו ללא טיפול? האם שטיפות מעיים (סדרת חוקנים) יכולה "לשטוף" את החיידק? ולגבי כיס המרה, האם לשקול לפרוסקופיה או להמתין?

תשובה:
לכאבים יכולות להיות סיבות שונות, חשוב לדעת יותר על אופי הכאבים על מנת לצמצם את האפשרויות. האם הכאבים באים והולכים? מופיעים עם האוכל או מייד אחריו? קשורים במזון מסויים, למשל במזון שומני או חריף? האם הם בעלי אופי צורב? אך לפי הפרטים שנתת, סביר שהכאבים קשורים לאחת הבעיות שהתגלו אצלך. יתכן שהם נובעים מכיב בקיבה או בתריסריון, שב-90% מהמקרים הגורם לו הוא הליקובקטר פילורי; ייתכן שהכאבים נגרמים עקב האבנים בכיס המרה, וסיבה שכיחה נוספת היא החזר קיבתי-ושטי (ריפלוקס). הטיפול האנטיביוטי בהליקובקטר פילורי אכן הכרחי. ראשית, ייתכן מאוד שהכאבים מהם את סובלת כעת נגרמים עקב הימצאות החיידק, ובכל מקרה, חשוב להיפטר ממנו מכיוון שהוא יכול לגרום למחלות שונות, כגון כיבים או דלקת של הקיבה, ואף לגרום לסרטנים שונים. הם אמנם נדירים ולוקח להם זמן להתפתח, אך הסכנה קיימת. תוכלי לקרוא עוד על כך בדפים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_091107_20.asp