אני בת 24, ומזה כ- 6 שנים נוטלת גלולת מינולט. בעבר ערכי הכולסטרול היו נ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/02/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 24, ומזה כ- 6 שנים נוטלת גלולת מינולט. בעבר ערכי הכולסטרול היו נורמלים (בסביבות ה- 140) וערכי הטריגליצרידים כנ"ל- 70 בערכם. ואילו מתחילת השימוש הערכים גבוהים - כולסטרול 210 וטריגליצרידים - 220 . איזו גלולה מומלצת על מנת להוריד כמה שיותר את רמות השומנים האלו ולסבול כמה שפחות מתופעות לוואי? ברצוני לציין שהנני ספורטאית, והנ"ל לא נגרם מתזונה כלל, ולאחר דיאטה דלה בשומנים הערכים כמעט ולא השתנו. תודה.

תשובה:
בדרך כלל אין לעליית הכולסטרול במידה כה קלה ולעליית הטריגליצרידים משמעות קלינית, שכן בו זמנית עולה גם הכולסטרול הטוב, ואין צורך לעשות דבר. בכל אופן מומלץ לבצע פרופיל שומנים מלא בצום ולעקוב במשך מספר חודשים על מנת להחליט אם יש צורך בטיפול בעתיד.