שאלות אודות נגיף אבעבועות הרוח אני מעוניינת לדעת מהו שמו של הנגיף של אבע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/04/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלות אודות נגיף אבעבועות הרוח אני מעוניינת לדעת מהו שמו של הנגיף של אבעבועות הרוח, כיצד הוא פועל וכיצד ניתן להידבק במחלה?

תשובה:
הנגיף הגורם לאבעבועות רוח הוא נגיף ממשפחת נגיפי ההרפס המכונה וריצלה זוסטר (Varicella Zoster) או הרפס זוסטר. הזיהום הראשוני של נגיף זה הוא אבעבועות רוח, מחלה המאופיינת בחום ופריחה שלפוחיתית על העור. כמו כל נגיפי ההרפס, גם נגיף זה נשאר בגוף רדום, ובדרך כלל אינו גורם לבעיות או לחזרה של המחלה. אולם, בקשישים או בחולים שמערכת החיסון שלהם ירודה, או לעיתים רחוקות באנשים בריאים, עלול הנגיף לגרום לשלבקת חוגרת - מחלה המאופיינת בפריחה וכאב על פני העור, בדרך כלל בצד אחד של הגוף בלבד. בילדים, עובר הנגיף מהשלפוחיות דרך דרכי הנשימה. - תקופת הדגירה 2-3 שבועות. כיום יש טיפול תרופתי (כמו ואלאציקלוביר) וגם חיסון שניתן לתת לילדים. פרטים נוספים ניתן למצוא באתרים הבאים: http://www.healthylives.com/chickenpox.html