שמירת מרחק מאנשים אחרי חיסון נגד אבעבועות רוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

הנכד של הורי, בן 3, חוסן נגד אבעבועות. נאמר להם שאסור לו להתקרב אליהם במשך כמה שבועות, מאחר שאחד מהם אחרי ניתוח מעקפים והשני חולה בדרמטומיוזיטיס וסובל ממערכת חיסונית חלשה. כמה זמן עליהם לשמור מרחק מן הילד, אם בכלל?

תשובה:
לא ברור לי מדוע צריך הסבא והסבתא צריכים להתרחק. ניתוח מעקפים אינו מדכא את מערכת החיסון, ואם אינם נוטלים טיפול שמדכא את המערכת החיסונית, כמו סטרואידים, אין צורך להתרחק. שאלה חשובה נוספת היא אם הסבא והסבתא לקו בהרפס זוסטר (אבעבועות רוח או שלבקת חוגרת) בעבר. אם כן, בוודאי שאינם צריכים להתרחק, מפני שהם כבר מחוסנים נגד הנגיף. בכל מקרה, זמן ההתרחקות המומלץ כאשר יש סיבה להתרחק הוא כשבועיים-שלושה. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני