מידע על התרופה אוקסיקודון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/11/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

נמצאה אצל אמי דלקת קרום המוח. בוצע 3 פעמים ניקור מותני. מאז הניקור עברו כשבועיים וחצי, והיא סובלת מכאבי תופת בגב וברגלייים ומאחורי הברך, ומקבלת אוקסיקוד לשיכוך כאבים. התרופה משפיעה לטובה לטווח של שעתיים בלבד, ואחריה חוזרים הכאבים. האם זהו הטיפול היחיד לשיכוך הכאבים? האם נורמלי כי הכאבים נמשכים כבר שבועיים וחצי לאחר הניקור? מהי הכמות המצטברת של אוקסיקוד שניתן לקחת ביום?

תשובה:
אני משערת שהסיבה שאימך מקבלת נוגדי כאבים בלבד מכיוון שאובחנה דלקת קרום המוח ויראלית, ולא חיידקית, שכן בדלקת חיידקית אז היה צריך להוסיף לטיפול גם אנטיביוטיקה. דלקת ויראלית חולפת לרוב מעצמה לאחר 10-7 ימים, אך לעיתים רחוקות היא עלולה להימשך עד 3 שבועות. אני מציעה להמשיך את המעקב, ובמידת הצורך להמשיך את הבירור. כאבים כתוצאה מהניקור יכולים להימשך מספר חודשים, תלוי במידת הפגיעה בעצבים הסמוכים. אוקסיקודון הוא משכך כאבים נרקוטי ממשפחת האופיאטים. הוא משמש לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים, כמו כאבים שמקורם בניתוח, בפציעה או במחלות כרוניות כגון סרטן. ישנן תרופות רבות הניתנות להקלת הכאבים, אך זה תלוי ברמת הכאבים. כמשככי כאב אחרים, השימוש בתרופה אוקסיקודון מוגבל ביותר, משום שהיא יכולה לגרום להרגשה מענגת (אופוריה) העלולה להוביל לשימוש לרעה ולהתמכרות. אך כאשר אוקסיקודון ניתנת תחת השגחה רפואית לטיפול בכאב חזק למשך תקופה קצרה, אין כמעט סכנת ההתמכרות. המינון המותר הוא בין 2.5 ל-20 מ"ג למנה. יש חולים הזקוקים למנות גבוהות יותר, של 40 מ"ג או יותר. המינון שונה מחולה לחולה. ניתן לקחת טבליה כל 6 עד 12 שעות, תלוי במינון שהיא מקבלת. מכיוון שזוהי תרופה חזקה וממכרת, אני מציעה שתפנו לרופא המטפל להתאמת המינון. עוד מידע אודות התרופה תמצאי באינדקס התרופות: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=311