הבדיקות לאבחון הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כמה ימים עשיתי שתי בדיקות הריון, יום אחרי יום, ושתיהן הראו שני פסים, והפס השני (המעיד על הריון) היה חלש מהפס הראשון. שיחה טלפונית עם רופא הנשים שלי, קיבלתי הפניה לבדיקות דם. כשהגעתי למרפאה כדי לעשות את הבדיקות, התברר לי שהרופא לא נתן לי לבצע בדיקת הריון אלא בדיקות לנשים בהריון בלבד. רציתי לדעת אם אפשר להסתמך על בדיקות ביתיות ואם בגלל זה הוא לא הוסיף בדיקה זו לרשימת הבדיקות שניתנו לי.

תשובה:
הערכות הביתיות לבדיקת הריון אמינות ורגישות בדיוק של 99%, בפרט אם הן מבוצעות לאחר האיחור בדימום הווסתי (כמו במקרה שלך). עם זאת, הבדיקה המדוייקת ביותר היא בדיקת הדם בה נמדדים ערכי ההורמון HCG, ולמרות זאת, אין תמיד הכרח לבצע את בדיקת הדם, שכן כבר בשבוע ה-5 לערך ניתן לראות שק הריון באולטרסאונד, וזה מעיד על הריון ללא צל של ספק. על פי תאריך הווסת האחרון שצירפת לשאלתך, את כרגע בשבוע החמישי, כך שבעוד מספר ימים תוכלי לבצע בדיקת אולטרסאונד, ואם אכן מדובר בהריון, הבדיקה תראה שק הריון. אם אינך רגועה, תוכלי לבקש לבצע בדיקת דם לגילוי הריון, אך חשוב לזכור שמה שחשוב ונותן אינדיקציה מסויימת על תקינות ההריון הוא קצב עליית רמת ההורמון, ולאו דווקא הערך האבסולוטי שלו. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד