צורך בבירור הסיבות לנשירת שיער
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מחודש נובמבר 2007 אני נוטלת תרופות. התחלתי עם טגרטול 200 מ"ג ליום (בלעתי 6 כדורים), אך הרגשתי מאוד לא טוב עד כדי כך שנזקקתי לאשפוז, מאחר שכל מערכת החיסון שלי נפגעה. הפסקתי עם הטגרטול, מאז אני לוקחת ליריקה לפי הוראות הנוירולוג, מאחר שיש לי בעיה עצבית ב"עצב המשולש". היום העליתי את המינון ל-300 מ"ג ליום לפי הוראות הרופא. חוץ מזה אני לוקחת קרסטור 40 מ"ג ואספירין במינון של 325 מ"ג. הבעיה שלי היא שבחצי השנה האחרונה אני סובלת מנשירת שיער נוראית, ובימים אלה, השיער נושר בכל נגיעה ביד, סותם את האמבטיה, ואני מיואשת. חשבתי שאולי זה בגלל התרופות, כי מעולם לא היתה לי נשירה.

תשובה:
מבין התרופות שציינת, קרסטור וטגרטול יכולות לגרום להתקרחות, אבל זה קורה במקרים נדירים בלבד. לכן יש לשלול סיבות נוספות כגון מחסור בחלבון, אבץ או ברזל, יתר או תת-פעילות בלוטת התריס, מחלות גופניות אחרות או מחלות עור ראשוניות. לשם כך עלייך לפנות לייעוץ רופא עור. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד