שמחה על הצטרפותו של פרופ' מילגרם והייתי רוצה להפנות אליו שאלה. אבא שלי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/05/2003
2 דקות קריאה
שאלה:

שמחה על הצטרפותו של פרופ' מילגרם והייתי רוצה להפנות אליו שאלה. אבא שלי בן 50 ,סובל מכאבים בכתף שמאל ולאחרונה גם מכאבים באצבעות אותה היד. הבעיה בכתף אובחנה כ- Rotator cuff syndrome . בעברו שבץ מוחי איסכמי ( בגזע המוח ) כנראה על רקע טרשת עורקים והיפופרפוזיה. כתוצאה מהשבץ סבל מ- Hemiparesis left בדרגה של 4 מתוך 5 והפרעה קלה בדיבור שהשתפרו מאוד בשיקום. מטופל כעת ע"י aspirin 100 mg , plavix 75mg , statins 10mg , .folic acid

תשובה:
שמחה על הצטרפותו של פרופ' מילגרם והייתי רוצה להפנות אליו שאלה. אבא שלי בן 50 ,סובל מכאבים בכתף שמאל ולאחרונה גם מכאבים באצבעות אותה היד. הבעיה בכתף אובחנה כ- Rotator cuff syndrome . בעברו שבץ מוחי איסכמי ( בגזע המוח ) כנראה על רקע טרשת עורקים והיפופרפוזיה. כתוצאה מהשבץ סבל מ- Hemiparesis left בדרגה של 4 מתוך 5 והפרעה קלה בדיבור שהשתפרו מאוד בשיקום. מטופל כעת ע"י aspirin 100 mg , plavix 75mg , statins 10mg , .folic acid השאלות: מה ניתן לעשות כדי לטפל בכתף (חוץ מאשר ליטול NSAID'S ולקבל זריקה לתוך המפרק) ? למה קשור הכאב באצבעות ? מהאינפורמציה שבידי לא ניתן להגיע לאבחנה. הכאב בכתף וביד יכול לבוא כתוצאה של בעיה צווארית. לחילופין ייתכן ויש בעיה בכתף (כגון Rotator cuff syndrome) שייתכן והוא תוצאה של חולשת חגורת הכתף וסובלוקסציה על רקע ה CVA, ובנוסף בעיה באצבעות היד או בעצבוב ליד (כגון Carpal tunnel syndrome). אני ממליץ שייבדק ע"י אורתופד ויבצע צילומים כדי להגיע לאבחנה יותר מדויקת. כמובן שהטיפול תלוי באבחנה. במידה ואובחן אכן Rotator cuff syndrome קיימים טיפולים נוספים ויעילים מעבר לזריקה מקומית ו NSAID. ד"ר מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא. [25/05/2003]