הטיפול בפקקת בווריד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודש חשתי כאבים ונפיחות פתאומיים ביד ימין ופניתי לבדיקת כלי דם. גילו אצלי פקקת בווריד אקסילרי ימין. ניסו להמיס קריש זה על ידי אורוקינאז והפארין אך לשווא. בינתים אני מזריקה קלקסאן ובעוד שבוע וחצי יש לי תור להמטולוג. יש לציין כי אני נוטלת גלולות למניעת הריון. האם מישהו יכול לתת לי קצת יותר הסבר, והאם ניתן להמיס בדרך אחרת קריש דם זה?

תשובה:
בשלב זה כבר לא ניתן לפרק את הקריש לאחר הניסיונות שנעשו. הגוף יפרק אותו כמיטב יכולתו במנגנונים משלו, או שתיווצר שם צלקת והגוף ישתמש בוורידים אלטרנטיביים. בשלב זה גלולות לא מתאימות לך, הן עלולות להחיש קרישיות יתר. המשך הבירור ייעשה אצל המטולוג מומחה לקרישה, שצריך לבצע בדיקות מורכבות לשלילת קרישיות יתר על מנגנוניה השונים. לפני שתגיעי אליו בררי אם יש במשפחתך הקרוב בעיות כלי דם, בעיות לב ואחרות, וידעי את הרופא כדי שישלול מחלות על רקע משפחתי. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט