פיתוח שרירים בחולי תסמונת קליינפלטר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 18, חולה בתסמונת קליינפלטר, ואחת ההשפעות של תסמונת זו היא השפעה אנבולית על השרירים. רציתי לשאול מה זה אומר, ואם זה עלול להפריע לי בפיתוח שרירים ופעילות גופנית.

תשובה:
פיתוח שרירים וחיזוקם אצל חולי קליינפלטר קשה יותר מאשר לגברים אחרים. חלק מהטיפול במחלה הוא קבלת ההורמון טסטוסטרון. הורמון זה מאפשר לחזק את השרירים ולגרום לגוף לקבל מראה גברי יותר. הוא גם גורם לצמיחת שיער פנים וגוף. בתור חולה קליינפלטר, אני מאמינה שאתה במעקב של רופא. אני ממליצה להתייעץ איתו לגבי טיפול שמתאים לך, ולקבל עזרה בטשטוש המראה המעט נשי שמלווה את החולים במחלה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד