החשיבות של נטילה סדירה של תרופה ממשפחת מעכבי ACE
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי בן 56, סובל מלחץ דם גבוה שלעיתים עולה אף ל-190/110. הוא נוטל את התרופה סילריל, מקבוצת מעכבי ACE, במשך כ-4 חודשים. הרופא אמר לו ליטול 5 מ"ג או 2.5 מ"ג ביום, בהתאם להרגשתו. הוא מאוד לא אוהב לקחת כדורים, מכיוון שזה גורם לו להרגיש חולה, והוא מפחד מתופעות הלוואי של כדורים אלה. לכן הוא אינו לוקח אותם באופן סדיר. לעיתים, כשהוא רואה שלחץ הדם שלו תקין, הוא מפסיק לחלוטין לכמה ימים, וכשהוא רואה שלחץ הדם שלו עולה, הוא מתחיל לסבול מכאבי ראש עזים וסחרחורות ומתחיל לקחת שוב. הוא גם אינו מקפיד לקחת את הכדורים באותה שעה, לעיתים הוא לוקח אותם בבוקר ולעיתים בערב. מהן תופעות הלוואי של סילריל? מה הסכנה בכך שהוא אינו לוקח את תרופותיו באופן סדיר? באיזה חלק של היום (בוקר/לילה) כדאי לו לקחת את הכדור?

תשובה:
על תופעות הלוואי של התרופה סילריל (cilazapril) תוכלי לקרוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug4.asp?dID=358