דלג לתוכן

בדיקת SPECT לעומת MRI

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 26. עברתי פגיעה בברך והרופא חושד שיש לי קרע במניסקוס המדיאלי. הוא הפנה אותי לצורך המשך תהליך האבחנה למיפוי עצמות ספקט. ככל הידוע לי, הבדיקה המתאימה היא היא MRI. האם מיפוי עצמות היא בדיקה רלוונטית במקרה זה?

תשובה:

בדיקת SPECT ובדיקת MRI הן בדיקות מיפוי שונות מבחינת טכניקת הביצוע, מבחינת הסיכונים הכרוכים בהן ומבחינות אחרות. בדיקת המיפוי זמינה הרבה יותר, זולה יותר, יכולה לאבחן ביעילות קרעים במניסקוס, ומשמשת גם לצורך שלילת מקורות או מצבים אחרים העלולים לגרום לכאבים. הבדיקה כרוכה בקרינה מסויימת, סיכון שלא ברור מה משמעותו לטווח הארוך. בדיקת MRI נחשבת אמנם לבדיקה המועדפת לאבחון קרעים במניסקוס, אך זמינות הבדיקה פחותה, היא אינה מתאימה לחולים מסוימים, ויש עדויות שונות שלפיהן יעילותה באבחנה אינו עולה בהרבה על זה של מיפוי העצמות. לכן, שילוב בדיקת MRI באבחון קרעים במניסקוס אינו מקובל. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ג'מאל אסדי רפואה אסתטית
ד"ר ג'מאל אסדי רפואה אסתטית רפואה אסתטית
ד"ר אורי מלר
ד"ר אורי מלר רפואת שיניים
ד"ר האני ג'יריס
ד"ר האני ג'יריס עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו